Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Vegán sajtos makaróni

2020. augusztus 25. - S.Viendo

Egyik nap vacsorára valami gyors, könnyű ennivalót szerettem volna, ezért mázlim volt, hogy ráakadtam erre a receptre.

Tovább

Vegán kőrözött krém

Soha életemben nem szerettem a kőrözöttet, ennek ellenére gyerekként ettem párszor, ami ugyebár túróból készült, de az íze sosem jött be igazán. Most megtaláltam a tökéletes vegán alternatíváját, amit onnan tudok, hogy ezúttal iszonyatosan ízlett és biztos, hogy mostantól többször el fogok majd…

Tovább

Marinált tofu thai jellegű zöldségekkel

A tofut most próbáltam ki először, és gőzöm nem volt, mit készítsek belőle, vagy hogyan használjam fel. Rengeteg jó ötletet kaptam, ám én mivel picit óvatos vagyok, a számomra legegyszerűbb megoldást választottam. Így készült el ez az étel egy kevés pirított zöldséggel és tésztával.

Tovább

Vegán fügés kenyér

A banánkenyér mintájára megalkottam a fügés kenyeret, amelyhez nagy reményeket fűztem, és azt kell mondjam, nem hiába reménykedtem, mert egy jó állagú és ízű édességet sikerült összehoznom. Legközelebb azért majd eszközölök benne pár módosítást, de csak azért, mert imádok kísérletezgetni. :-)

Tovább

Sárgarépás vöröslencse fasírt (vegán)

Nem rég készítettem fasírtot vöröslencséből, de az egybe fasírt volt, és bár nagyon finomra sikerült, az állagával elégedetlen voltam, mert sajnos kicsit szétesett. Amúgy is jobban kedvelem a kisebb fasírtokat, úgyhogy ezúttal improvizáltam a receptet, az eddig összegyűjtött vegán tudásom alapján.

Tovább

Érdekes színű két fogásos vegán ebéd

A vegán étrend rettentően változatos tud lenni, mind színekben, mind pedig ízvilágokban, ezt már egy tucatszor tapasztaltam. A mai ebédemet viszont ránézésre mintha kőből meg sárból, esetleg homokból készítettem volna, ugyanis rettentően szürke színűek lettek az ételek, de ez persze semmit nem von…

Tovább
süti beállítások módosítása