Eredetileg bab gulyást szerettem volna készíteni, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam itthon babot, legalábbis olyat, ami gyorsan elkészül, ezért a lencse mellett döntöttem, és így is remekül sikerült. :-)
Hozzávalók:
500 g lencse (nálam konzerv)
1 db nagy vöröshagyma
500 g lencse (nálam konzerv)
1 db nagy vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db nagy sárgarépa / fehérrépa
negyed karalábégumó
negyed zellergumó
1 db kicsi paradicsom
1 db kicsi kápia paprika
1 db kicsi paradicsom
1 db kicsi kápia paprika
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek só
ízlés szerint fekete bors
1 csokor friss petrezselyem levél
1 kk őrölt kömény
3 db babérlevél és egy kevés őrölt is
olívaolaj
Elkészítés:
A felkockázott vöröshagymát egy kis olajon megpirítottam, majd rádobtam a pirospaprikát és a többi darabolt zöldséget. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzni kezdtem, közben beletettem a fűszereket is, és amikor már megpuhult minden, bele raktam a leszűrt lencsét.
Jó étvágyat!