Már régóta szemezek a banánkenyérrel, ezért szerettem volna egy jó receptet találni, ami alapján elkészíthetem, és nem hogy nem csalódtam, de mennyei alkotás született, úgyhogy muszáj volt ma megismételnem! Először a 25. napon sütöttem meg, és olyan nagy sikert aratott a családomnál, hogy másnap már alig maradt belőle!
Az elsőnél kakaóporral próbálkoztam, mert nem volt otthon étcsokim, de aztán legyártottam az étcsokis verzióját is, ami nem lett olyan édes, mert csak két banánom volt hozzá, de ez az élvezeti értékén semmit nem változtatott!
Hozzávalók:
3 db érett banán
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 bögre finomliszt
1 bögre darált dió
4 ek kakaópor
negyed bögre rizstej
6 ek kókuszolaj
6 ek nádcukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
fél tk őrölt fahéj
fél tk só
Elkészítés:
A banánokat pépesre törtem egy villával, majd hozzáadtam az olajat, és a tejet, ezután a lisztek, a sütőpor, a fahéj, só, dió és kakaó is hozzá került. Alaposan elkevertem az egészet, majd egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tettem, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat!
Nem bírtuk megvárni, amíg kihűl, annyira jó illat terjengett az egész konyhában, úgyhogy hamarabb felvágtuk, és nekiestünk, hogy megegyük. Mogyoróvajjal kentem meg, ami rátett még egy lapáttal az ízélményre úgyhogy a kettő együtt valami óriási ízorgiát adott, amire már nagyon régen nem volt példa.
Ahogy említettem, ma megkíséreltem elkészíteni a mandulás verzióját, és kakaópor helyett étcsoki darabokat kevertem a tésztájába, meg a tetejére is raktam belőle, ilyen lett.
Itt van ő, akinek ezt a csodát köszönhetem. :-)