Soha életemben nem szerettem a kőrözöttet, ennek ellenére gyerekként ettem párszor, ami ugyebár túróból készült, de az íze sosem jött be igazán. Most megtaláltam a tökéletes vegán alternatíváját, amit onnan tudok, hogy ezúttal iszonyatosan ízlett és biztos, hogy mostantól többször el fogok majd készíteni.
Épp a youtube-ot nézegettem, amikor rábukkantam egy szuper főzős video sorozatra, és ezáltal rengeteg jó ötlettel lettem gazdagabb. Ott láttam ennek a kőrözött krémnek az elkészítését, és kedvet kaptam hozzá, hátha valami jó sül ki belőle alapon. Nem hogy jó, isteni lett!
Hozzávalók:
200 g köles
1 kis fel lilahagyma
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
só
fekete bors
fokhagyma granulátum (vagy 1 gerezd igazi fokhagyma)
1 kk dijoni mustár
Elkészítés:
A kölest alapos átmosás után háromszoros mennyiségű vegetás vízbe feltettem főni, és teljesen szétfőztem, illetve hagytam, hogy elforrja a vizét. Apróra kockáztam a hagymát, majd a fűszerekkel és a mustárral együtt a köleshez adtam és jó alaposan elkevertem.
Jó étvágyat!
Tipp: minimum egy órára érdemes hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.