A 26. napon valamilyen sós uzsira vágytam, de nem szendvicskrémmel megkent kenyér formájában, úgyhogy keresgélni kezdtem a neten. Így akadtam rá egy szuper brokkolis tócsni receptre, de mivel nekem nem volt annyi brokkolim itthon, a másik felét édesburgonyával pótoltam ki.
Hozzávalók:
100 g nyers brokkoli széttörve
200 g nyers édesburgonya lereszelve
40 g zabpehelyliszt
3 ek őrölt lenmag
9 ek víz
1 gerezd fokhagyma széttörve
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés:
Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekevertem, és kisebb golyókat formáztam belőle, amiket sütőpapírral bélelt, és olajsütőspray-jel lefújt tepsire pakoltam. A tetejüket is lefújtam az olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem, közben félidőnél megfordítottam őket.
Jó étvágyat!
Készítettem hozzá egy mustáros-kesudiós mártogatóst, ami annyit tesz, hogy egy evőkanál dijoni mustárt kevertem el a kesutejfölbe, de önmagában is finom, vagy bármilyen főzelék feltétjeként.
Ezt a receptet alkalmazva kipróbáltam céklával is és hasonlóan finom étel készült belőle, mindössze a zöldségeket cseréltem ki.
A receptet itt találtam.