Már régóta keresgéltem olyan megoldást, ami kipótolhatná a tejfölt, de eddig nem igazán találtam alternatívát. Most viszont rábukkantam egy jó ötletre, amit rögtön ki is próbáltam, sőt ezen felbuzdulva készítettem belőle egy kukoricasalátát is.
A recept roppant egyszerű, és nem is tart sok időbe elkészíteni, viszont szükség van egy darálóra, ugyanis ez a tejföl kesudióból készül. Először nekem is furcsa volt elképzelni, mert nem igazán tudtam, mire számítsak, ám miután elkészült és megkóstoltam, rájöttem, hogy ez sokkal jobb, mint a megszokott tejtermék.
Hozzávalók:
1-2 marék kesudió finomra őrölve
citrom pár csepp leve
egy kevés víz
só ízlés szerint
Elkészítés:
A kesudiót egy kávédaráló segítségével por állagúra őröltem, és egy keverőtálba öntöttem. Belecsepegtettem a citromlét, megsóztam, és annyi vizet adtam hozzá, hogy a végén krémes állagot kaptam.
Jó étvágyat!
Ennek a tejfölnek a segítségével először kukoricasalátát csináltam, majd megpróbálkoztam besűríteni vele egy lencsefőzeléket is, és mind a kettővel tökéletesen működött, nagyon finom ízt adott nekik.
A kesutejföl receptjét több weboldalon is megtaláltam, de ahonnan a konkrét ötletet merítettem, az ez volt.