Ma eljött hozzám a tesóm, úgyhogy finom vendégváró falatokkal akartam számára kedveskedni, na meg persze a családomnak és magamnak is. Gyors, egyszerű receptet kerestem, ami finom végeredményt ad, és szerencsére nem nyúltam mellé a választásommal.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tk száraz élesztő
1 ek só
1 tk szárított oregánó
fél dl olaj
pizzaszósz*
Elkészítés:
Egy tálban összekevertem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket, és alaposan összegyúrtam őket, aztán konyharuhával letakartam és meleg helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett felületen 0,5-1 cm vastag téglalappá nyújtottam és 1,5-2 cm széles csíkokat vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, a pizzaszósszal megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütöttem.
*A pizzaszószhoz házi paradicsomlevet, lilahagymát, bazsalikomot, sót, borsot, fokhagyma granulátumot használtam, amiket összeturmixoltam, de bárhogy ízesítheted kedvedre.
A receptet itt találtam.