Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Receptjeimről

2020. december 25. - S.Viendo

A blogon szereplő recepteket igyekszem nap mint nap úgy összeválogatni, hogy az azokból készülő ételeink a lehető legjobbak legyenek az emésztésünknek. Ez nem csak nekem, de a családomnak is kedvez, hiszen egyáltalán nem eszünk nehéz ételeket, így sokkal könnyebben tudja feldolgozni a szervezetünk a bevitt táplálékokat.

Az étrendünk legnagyobb része növényi eredetű összetevőkből áll, de előfordul, hogy nagy ritkán használok olyan állati eredetűeket is, amiket táplálónak találok. Ezeket igyekszem olyan helyekről beszerezni, amik megbízhatóak, és jó eséllyel nem tartalmaznak hormont és antibiotikumot.

A mértékletesség híve vagyok, mert szerintem csak úgy lehet egy igazán változatos étrendet kialakítani, ha napi szinten mindenből tudunk enni egy keveset. Szerencsére a zöldségek és gyümölcsök palettája annyira színes és sokrétű, hogy úgy variálhatok velük, ahogy csak szeretnék.

Aztán ott vannak még a különféle hüvelyesek, gabonák és az olajos magvak is, melyekkel aztán tényleg teljes értékűvé tudom alakítani a növényi étrendünket. Ezek megfelelő kombinálásával simán pótolhatóak az állati eredetű ételek, mert rengeteg rost, vitamin, ásványi anyag, nyomelem található meg bennük.

Néha-néha, tényleg nagy ritkán, azért használok tojást, különféle velős csontokat, belsőségeket, halféléket, és mézet is, mert úgy gondolom, csekély mértékben nem okozok kárt velük. Igazából a növényi étrend kiegészítőiként tekintek rájuk, és olyan táplálékforrásoknak tartom ezeket, amik időnként jól jönnek a szervezetünknek.

Amit soha nem használok, azok a félkész ételek, mert tele vannak adalékanyagokkal, ami emészthetőség szempontjából a lehető legrosszabb választás. Ráadásul elég csekély százalékban tartalmazzák azt, ami rájuk van írva megnevezésként. Csökkentettem a cukor és a feldolgozott élelmiszerek használatát is, és ha tudok majd, még alább adok belőlük, ugyanis ezekre sincs szüksége a szervezetünknek.

A receptek nagy része, amikből főzök, különféle könyvekből, oldalakról, blogokról vannak, melyeknek rettentően hálás vagyok és ezekből rengeteget tanulok, de előfordul, hogy magam is nekiállok kísérletezgetni a konyhában. Egyelőre nagy részt az ötleteket keresem, mit mivel, hogyan csináljak, mert ezen a téren még bőven van hova fejlődnöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr2016357240
süti beállítások módosítása