Az alapötletet egy korábbi receptből vettem, de nem akartam sokat pepecselni az étel elkészítésével, így jócskán leegyszerűsítettem.
Hozzávalók:
1 db közepes cékla
2 csónak sült sütőtök
1 db közepes birsalma
főtt barna bulgur (vagy bármilyen más teljes gabona)
őrölt pisztácia
oregano
Elkészítés:
A céklát alaposan megmostam, negyedeltem, megszórtam oreganoval, és héjával együtt egy alufóliával letakart tepsiben, 40 perc alatt megsütöttem. Ezután mellé tettem a szintén megmosott, negyedelt birsalmát is magházával együtt, és fedő nélkül tovább sütöttem őket, amíg az almák meg nem puhultak.
Ekkor kiszedtem őket, a céklának még kellett egy kis idő, de végül az is kész lett, és miután kihűltek, lehúztam a héjukat, az almának pedig kivágtam a magházát. A zöldségeket és a gyümölcsöt, kis kockákra vágtam, összekevertem a bulgurral, és megszórtam a pisztáciával.
Jó étvágyat!