A zserbót mindig is imádtam, volt is egy jó receptem hozzá, de meg kell hagyni, elég pepecselős az elkészítése, és nem épp egészséges hozzávalókból készül. Azóta találtam egy sokkal egészségesebb alternatívát, amit rögtön ki is próbáltam és bevált!
A tészta hozzávalói (3 részre osztva):
150 g barna rizsliszt
150 g őrölt mandula (vagy kesudió)
50 g datolyaszirup
1 kk szódabikarbóna (vagy sütőpor)
A töltelék hozzávalói:
200 g aszalt sárgabarack
200 g darált dió
kevés víz
datolyaszirup
A tetejére:
100 g 90%-os étcsoki (vagy 2-3 ek kakaó/karobpor)
datolyaszirupElkészítés:
Az első tésztaréteget leraktam egy tepsi aljára, majd a töltelék következett, újra tésztaréteg, újra töltelék, végül a harmadik tésztaréteg, a tetejére pedig az olvasztott csoki / kakaómassza került, és az egészet 180 fokon 45 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat!