Azonkívül, hogy a sütőtököt sütőben megsütve imádom a legjobban, és szinte csak így készítem, most megpróbálkoztam egy krémleves készítésével belőle, és a végeredmény egyáltalán nem lett rossz, sőt... Mennyei ízvilágú, többször szedős finom ételt sikerült alkotnom, ráadásul villámgyorsan.
Hozzávalók:
fél kg sütőtök
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm friss gyömbér darab
fél l rizstej (én házilag készítettet használtam)
2 dl rizstejszín
fél l zöldség alaplé (nekem sárgarépa)
só
kókuszolaj
Elkészítés:
A tököket feldaraboltam és sütőpapírral bélelt tepsin 40 perc alatt 190 fokon megsütöttem. Addig a felaprított hagymákat egy kevéske kis olajon megpirítottam, aztán rádobtam a reszelt gyömbért is. Amikor a tök megsült, a turmixgépbe raktam és összeturmixoltam az összes többi hozzávalóval.
Tálaláskor pirított őrölt tökmaggal szórtam meg, és hidegen sajtolt tökmag olajjal locsoltam meg, rozsos abonettel ettük.
Jó étvágyat!