Maradt még egy kis sütőtököm a múltkoriból, aminek az egyik feléből ezt a tökmagos sütőtökkrémet készítettem, a másik feléből pedig ezt a csodás tortát állítottam össze. Egyszerűen isteni finom lett, és laktató, egészséges, szóval nagyszerű receptet találtam! Picit módosítottam rajta, mert nem volt mindenem hozzá, a végeredmény így egy rendkívül krémes, de nem folyós állagú finomság lett. Nyami!
Azért fogott meg ez a recept annyira, mert a sütőtök kivételével minden összetevő nyers és vegán is, na meg a képen nagyon guszta volt, úgyhogy muszáj volt elkészítenem nekem is. Ha már nem volt tortám szülinapomra, gondoltam készítek egyet, amiből a kis családom is falatozgathat.
A tészta hozzávalói:
60 g darált dió
140 g beáztatott aszalt datolya
140 g zabpehely liszt (vagy zabpehely darálva)
Összekevertem és egy tortaforma aljába nyomkodtam, majd hűtőbe tettem.A krém hozzávalói:
400 g sült sütőtök
160 g beáztatott kesudió
180 g beáztatott aszalt datolya
fél citrom leve
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
2 ek útifű maghéj
2 dl növényi tej (nekem kókusz)
Az egészet először turmixoltam, de annyira nem vitte a gép, úgyhogy botmixerrel fejeztem be a pürésítést, végül ráöntöttem a tésztára és hűtőbe tettem dermedni 1-2 órára.
Reggelire a maradék almás fahéjas zabkását ettük mellé.Jó étvágyat!
A receptet egy fészbúk csoportban találtam, és megkérdeztem az ötletgazdát, hogy kitehetem-e a blogra forrásmegjelöléssel. Azt mondta, persze, nyugodtan, de őt nem szükséges megneveznem. Így ezúton szeretném megköszönni neki, hogy elkészíthettem ezt a csodát!