Ez a sós sütemény annyira finom volt, hogy még párszor biztosan el fogom készíteni! A maradék kapros kölest szerettem volna felhasználni a hűtőből, és ez az isteni finom étel lett belőle, sőt ez volt a mai uzsonnánk, és úgy döntöttem, hogy ez lesz a holnapi is. Laktató, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, vegán!
A tésztalap hozzávalói:
40 g hajdninaliszt
80 g kölesliszt
25 g burgonyakeményítő
fél kk szódabikarbóna
20 g kókuszolaj
fél kk só
60 g víz
A kapros túró hozzávalói:
fél csokor friss kapor
150 g köles
75 g csicseriborsó konzerv- vagy főzőlé
1 kk só
fél citrom leve
fél kk almaecet
Elkészítés:
A tésztalaphoz először elkevertem egymással a száraz hozzávalókat, majd hozzáadtam a nedveseket és alaposan összegyúrtam. Az így kapott tésztát négy részre osztottam, és négy darab mini tortaforma aljába nyomkodtam.
A kölest sós vízben krémesen puhára főztem, közben egy gépi habverő segítségével kemény habbá vertem a csicserilevet az almaecettel, és óvatosan bele forgattam a forró kölesbe. A kaprot apróra vágtam, majd hozzáadtam a köleshez, a citrom levével együtt.
Az így kapott túrót a tészta alapra kentem, végül 160 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat!
Az eredeti recept innen való.