A kásákat mindig is szerettem, mert gyorsan és változatosan elkészíthetők, iszonyatosan finomak, és nem utolsó sorban tápanyagokban gazdagok, feltöltenek energiával. Általában zabot használok hozzájuk, de néha bevetem a kölest, a hajdinát, a tápiókagyöngyöt, vagy az árpát is. Végtelen számú kombináció létezik, az enyémet felturbóztam még ribizlivel, naranccsal és kókuszreszelékkel is.
Hozzávalók:
3 marék árpapehely
2 ek karobpor
1 db banán
1 marék natúr darált földimogyoró
1 ek őrölt lenmag
5 szem aszalt datolya
kókusztej és/vagy víz
kókuszreszelék
1 marék ribizli
fél narancs
Elkészítés:
Az árpát a kókusztejben megfőztem, és ha kellett, még vizet adagoltam hozzá. Bele tettem a mogyorót és a lenmagot, a datolyákat, majd a karobport is. Amikor az árpa teljesen megpuhult, lehúztam a tűzről és hagytam hűlni kicsit. A banánt egy villával pépesítettem, és a narancs levével együtt hozzáadtam a kásához. Tálalásnál ribizlit is raktam rá, megszórtam kókuszreszelékkel, és egy narancs szelettel díszítettem.
Jó étvágyat!