Már csak egy karácsonyi ételt fogok posztolni, amit idén erre az alkalomra készítettem, még pedig egy leves formájában, de addig is megosztom a mai vacsinkat, ami nem volt más, mint egy palacsinta. Szerettem volna használni a maradék friss spenótomból, és már untam, hogy smoothi-ba rakom, ezért most megpróbálkoztam valami mással. A színe tök jó lett, mindenképp ilyesmit szerettem volna elérni, ízre pedig teljesen semleges a tészta, így lényegében bármivel is tölthető.
Hozzávalók:
3/4 bögre hajdinaliszt
1/4 bögre kölesliszt
1 db tojás
1-2 marék friss spenótlevél
1 kk sütőpor
csipet só
növényi tej (nekem mandula)
kókuszolaj a sütéshezElkészítés:
A spenótot a tejjel összeturmixoltam, és elkevertem az összes hozzávalóval, kivéve az olajat, mert azzal vékonyan kikentem egy serpenyőt, és fél merőkanálnyi adagokban kisütöttem rajta a tésztát.
Gombakrémmel és maradék kesuföllel kentük, nyers koktélparadicsomot és fejes salátát, pirított lilahagymát ettünk mellé.
Jó étvágyat!