A minap megsütöttem azt a pizza tésztát, amit korábban már kipróbáltam, de nyilván első sütés nem lett tökéletes, azonban az elmúlt pár napban újra rákaptam. Először ugyanúgy brokkolis feltéteket pakoltam rá, mint akkor, most viszont készítettem egy sütőtökkrémet, és azzal kentem meg, majd finomabbnál finomabb zöldségekkel ízesítettem.
A sütőtökkrém hozzávalóit csak alaposan összekevertem.
150-200 g sült sütőtök
1-2 marék pirított tökmag
kakukkfű
só
Erre a pizzára feltétként paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma és növényi sajt került.
A brokkolis pizzára házilag készült paradicsomszószt (lilahagyma, fokhagyma, paradicsomlé, só, bors, bazsalikom) kentem, brokkoli rózsákat és leveleket pakoltam rá, fokhagyma gerezdeket karikáztam, majd a végén megszórtam növényi sajttal ezt is.
A pizza tészta hozzávalói és elkészítése a linken keresztül elérhető, de ide is bemásolom:
Hozzávalók:
80 g barna rizs
50 g barna lencse
120 g víz
10 g élesztő
fél kk szárított oregánó
fél kk szárított bazsalikom
fél kk fokhagymapor
fél kk szódabikarbóna
só ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst és a lencsét vízbe áztattam 1-2 órára, utána turmixgépbe raktam a többi hozzávalóval együtt és simára turmixoltam. Egy órára meleg helyen magára hagytam, míg megdagadt és buborékos nem lett a tészta, ekkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és elsimítottam a tetejét. Végül 200 fokra előmelegített sütőbe raktam öt percre, és miután megpakoltam a feltétekkel, további 10-20 percig sütöttem, a feltétektől függően.
Jó étvágyat!