A tofut most próbáltam ki először, és gőzöm nem volt, mit készítsek belőle, vagy hogyan használjam fel. Rengeteg jó ötletet kaptam, ám én mivel picit óvatos vagyok, a számomra legegyszerűbb megoldást választottam. Így készült el ez az étel egy kevés pirított zöldséggel és tésztával.
Mint megtudtam, a tofuból először ki kell préselni a vizet papírtörlők között, alul egy vágódeszka, felül egy konyharuhára rakott edény segítségével. Egy órán át hagytam préselődni, közben elkészítettem a páclét, amiben alaposan meg kell fürdetni.Hozzávalók:
3 ek szójaszósz
2 ek balzsamecet
1-2 ek folyékony füst
fokhagymapor
feketebors
citrom pár csepp leveElkészítés:
Miután összekevertem a hozzávalókat, az 1 centisre felkockázott tofu darabkákat jól átfogattam a lötyiben és egy dobozban lefedve hagytam egy éjszakán át a hűtőben. Másnap egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam őket és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.Míg sült a tofu, felkarikáztam egy póréhagyma zöldjét, és egy pici olíva olajon megpirítottam. Erre rádobtam a maradék sült édesburgonyámat és párolt brokkolimat felkockázva, öntöttem bele szója szószt, raktam hozzá házi Erős Pistát, és nagy lángon párszor átforgattam őket.
Jó étvágyat!A tofu marinálásának ötletét innen vettem.