A vegán étrend rettentően változatos tud lenni, mind színekben, mind pedig ízvilágokban, ezt már egy tucatszor tapasztaltam. A mai ebédemet viszont ránézésre mintha kőből meg sárból, esetleg homokból készítettem volna, ugyanis rettentően szürke színűek lettek az ételek, de ez persze semmit nem von le az ízértékükből.
1. fogás: Kelkáposzta krémleves
Hozzávalók:
negyed fej párolt kelkáposzta
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb szem krumpli
só, bors ízlés szerint
őrölt kömény
Elkészítés:
Az apróra vágott és összetört hagymákat egy kevés vízben megpároltam, majd hozzádobtam a feldarabolt krumplit is, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, végül megfőztem. Az egészet a turmixgépbe öntöttem, belepakoltam a káposztát, aztán hozzáadtam a fűszereket is, és krémesre turmixoltam.
Jó étvágyat!
Teljes kiőrlésű kenyérrel ettük.
A receptet itt találtam.
2. fogás: Spenótos-gombás tészta
Hozzávalók:
fél kg csiperke gomba
10 dkg spenót levél
1 db nagyobb vöröshagyma
3 db nagy gerezd fokhagyma
szárított kakukkfű
só, bors ízlés szerint
1 marék kesudió
fél kg durum tészta
Elkészítés:
Egy kevés olajon az apróra vágott hagymát pirítani kezdtem, majd hozzáadtam a fokhagymanyomón áttört fokhagymákat is, végül a felkockázott gombát. Pár perc alatt magas hőfokon átforgattam őket, megszórtam kakukkfűvel, és beleszórtam a ledarált kesudiót is, amitől jól besűrűsödött. Miután levettem a tűzről, sóztam és borsoztam, közben vagy utána pedig megfőztem hozzá a tésztát is.
Jó étvágyat!
Növényi parmezzánal szórtuk meg a tetejét.
A recept a BLW szakácskönyvből való.
Látható tehát, hogy a színek katasztrófálisra sikeredtek, viszont az ízük ezeknek az ételeknek is mennyei lett, szóval ne tartson vissza senkit se a szürke szín az elkészítésüktől. :-)