A banánkenyér mintájára megalkottam a fügés kenyeret, amelyhez nagy reményeket fűztem, és azt kell mondjam, nem hiába reménykedtem, mert egy jó állagú és ízű édességet sikerült összehoznom. Legközelebb azért majd eszközölök benne pár módosítást, de csak azért, mert imádok kísérletezgetni. :-)
Az összetevők nagy része nem változott, de hogy egyszerűbb legyen elkészíteni a fügés verziót, megosztok veletek minden pontos lépést.
Hozzávalók:
4 db nagyobb érett füge
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 bögre finomliszt
1 bögre darált mandula
negyed bögre vaníliás rizstej
6 ek kókuszolaj
6 ek nádcukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbónaElkészítés:
A fügéket pépesre törtem egy villával, majd hozzáadtam az olajat, és a tejet, ezután a lisztek, a sütőpor, és a mandula is hozzá került. Alaposan elkevertem az egészet, majd egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tettem, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat!
Bio gesztenyekrémmel és savanykás nyers almával ettük.