Most először próbálkoztam babfasírt elkészítésével, és sikerült is egy eléggé laktató ételt összehoznom belőle, ám úgy gondolom, hogy még a saját ízlésemre kell formálnom. Nagy szemű, magyar virágbabból gyúrtam össze, és egészen jól néztek ki sütés után.
Hozzávalók:
250 g magyar virágbab (más bab is jó)
100 g barna rizs
szárított oregánó
őrölt kömény
só, bors ízlés szerintElkészítés:
A rizst előzetesen megfőztem, a babokat 15 órára beáztattam (nem muszáj ennyi időre, de jelentősen lerövidül a főző idő), utána ezt is megfőztem néhány babérlevél társaságában. A babot botmixerrel pürésítettem, és hozzákevertem a rizst és a fűszereket. Lapos korongokat formáztam a masszából, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket és 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütöttem.
Jó tanács: ha hűtőbe tudjuk tenni egy ékszakára, akkor jobban összeérnek az ízek.
Jó étvágyat!
Készítettem hozzá egy cukkini főzeléket is, melynek receptjét most nem posztolom, mert egy már szerepel a blogomon korábbról. Maga a recept teljesen vegán, a feltéteket még a nem vegán időszakomban javasoltam hozzá.