Éppen ebédnek valót kerestem, amikor eszembe jutott, hogy van cukkinim, és készíthetnék belőle egy villámgyors főzeléket, - így most végre a cukkinijeim is felhasználásra kerültek, és nem mentek tönkre.
Szokásom ugyanis rengeteg féle zöldséget felvásárolni, hogy bármi kéznél legyen ha kell, de ennek az a hátulütője, hogy rövid időn belül el kell használni (vagy lefagyasztani) mindent.
Szóval a főzelék mellett döntöttem, de mindenképp szerettem volna vegán formában elkészíteni, így ehhez keresgéltem receptet. Amit találtam, annak a főzési menetét követtem, ám az összetevőket illetően már némi változtatásokat eszközöltem benne.
Hozzávalók:
3 db kisebb cukkini
1 db nagy vöröshagyma
olívaolaj
só, bors
mandulatej (nem édes)
4-5 ek teljes kiőrlésű liszt
1 csokor kaporlevél
Elkészítés:
A hagymát megpucoltam, megmostam, felkockáztam és egy kevés olajon pirítani kezdtem. A cukkinit megmostam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd a hagymához adtam. Amikor a cukkini elkezdett levet ereszteni, megsóztam, borsoztam, és jól elkevertem. Felaprítottam a kaprot, amit rászórtam a cukkinire, aztán hagytam, hogy megfőjön minden a saját levében.
Miután a cukkini megpuhult, rákanalaztam a lisztet és felöntöttem a tejjel, végül addig játszottam az arányokkal, míg a főzelék számomra megfelelő állagúvá nem vált.
Jó étvágyat!
Mi főtt tojással ettük, de jó hozzá a teljes kiőrlésű kenyér is, vagy a húsimádóknak sült hús, virsli, esetleg kolbász.