Mivel elég rendesen le vagyok maradva a receptek posztolásával, gondoltam most behozom a lemaradást, ha már úgyis megadatott ez a laza hétvége. Vegán kihívásom harmadik napján készült ez a finom fogás, tulajdonképpen maradékokból, amire nagyon büszke vagyok. Én ugyanis eddig sajnos sok ételt dobtam ki, mert úgy véltem, nem tudom már felhasználni őket. Jelentem, a pazarlásnak mostantól vége!
Még a vadas mártásom gyanánt maradt meg egy kis zöldség alaplé, amiben a hozzávalókat főztem. Eltettem, mert hogy jó lesz majd valamire, és gondolkodtam is, mihez lehetne felhasználni. A kihívás első napján külön zöldborsót is főztem, úgyhogy az jutott eszembe, mi lenne, ha kombinálnám a kettőt, és készítenék belőlük egy levest.
Hozzávalók:
1 liter zöldség alaplé (vagy amennyi maradt, vízzel lehet pótolni)
negyed kg főtt zöldborsó
néhány ek szezámmag
citrom pár csepp leve
só, fehérbors
Elkészítés:
A szezámmagot megőröltem, és egy kevés vízzel krémes állagúra kevertem, majd hozzáadtam a sót és a citrom levét. Ezt és az összes többi hozzávalót a turmixgépbe öntöttem, majd krémleves állagúra turmixoltam. Egy lábasban az egészet még felforraltam, majd pirított kenyérkockákkal és friss aprított petrezselyemmel tálaltam.
Jó étvágyat!
A kenyérkockák bármilyen kenyérből elkészíthetők, de én teljes kiőrlésűt használtam, mert ez már régebbi volt. Csak felkockáztam és egy kevés hidegen sajtolt napraforgó olajban átpirítottam.