Amióta elkezdtem a vegán kihívást, nem is volt időm receptet posztolni, pedig nagyon szerettem volna, úgyhogy ezt most pótolom. Sok jó étel készült, nehéz kiválasztani, melyiket mutassam meg először, de talán valahogy majd megoldom a dolgot. :-)
Első nap készítettem egy vadas mártást, ami önmagában is vegán szokott lenni, de én szerettem volna emellett még le is egyszerűsíteni, úgyhogy csak azt raktam bele, ami feltétlenül szükséges.
Hozzávalók:
5 db sárgarépa
5 db fehérrépa
friss petrezselyemzöld és kevés a sárgarépa leveléből is
egy jó adag friss zellerlevél
2 tk dijoni mustár
só ízlés szerint
1 dl zabtejszín (elhagyható, de ettől krémesebb lesz)
Elkészítés:
Miután a zöldségeket megpucoltam, megmostam és egyforma darabokra vágtam, feltettem egy fazékban főni. Amikor megpuhultak, botmixerrel pürésítettem őket, hozzáadtam a mustárt és a tejszínt is, majd jó alaposan összekevertem az egészet.
Jó étvágyat!
Zöldborsót főztem hozzá, és teljes kiőrlésű durum tésztával vagy kenyérgombóccal tálaltam.