Magyarul tejfölös-fokhagymás uborkasaláta, én legalábbis ezen a néven ismertem régen, amikor még gyerekként ettük mert nagyon imádtuk. Azóta eltelt egy kis idő és eközben nagy gond lett a tejiparral, úgyhogy már egy ideje nem fogyasztom a tejtermékeket (sem).
Az a fantasztikus a vegán étrendben, hogy nem kell lemondani semmilyen ízről, amit annak idején szerettem, ezért születhetett meg ez a recept is.
Először persze néznem kellett több tzatziki receptet is, hogy egyáltalán képben legyek a pontos összetevőkkel és az arányokkal. Végül egy vegán változatnál álltam meg, mert ez volt a legszimpatikusabb, de nem pontosan úgy készítettem el, ahogy ott leírják.
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
200 g növényi tejföl (én házilag készítettem el)
só ízlés szerint
Elkészítés:
Az uborkát alaposan megmostam és sajtreszelőn lereszeltem, majd hagytam, hogy kicsit kiengedje a levét. A fokhagymát összetörtem, és a többi hozzávalóval együtt elkevertem az uborkával.
Jó étvágyat!
Lencsefasírthoz és barna rizshez, nyers salátához ettük majonéz helyett a vegán kihívás kilencedik napján.