Három napja fent van a fogszabi, és nagyon szokatlan még, ugyanis ez egy rögzített fogszabályzó, amilyen nekem utoljára kb. 24 évvel ezelőtt volt felrakva. Már akkor se szerettem, de hát ki szereti? A végeredmény viszont önmagáért beszél, legalábbis ami a felső fogsoromat illeti. Bízom benne, hogy az alsó is olyan szép lesz majd, és abban is, hogy minél előbb kész lesz. Minimum egy évvel kell számolni, úgyhogy addig is a nyers zöldségeket turmixolt változatban fogom elfogyasztani.
Így rövid időn belül egyszerre nagyobb mennyiséget is ihatok belőle, vagy szép lassan elkortyolgathatom, miután elkészítettem. A dolog egyáltalán nem bonyolult, úgy működik, mint a gyümölcsturmix, vagy smoothi, csak nem édes végeredményt kapunk, hanem sósat. Nekem ugyanis néha hiányzik egy pici kis só a nyers zöldségek mellől, ezért rakok bele azt is. A mai turmixomban a paradicsomé a főszerep, és ehhez kevertem hozzá még pár zöldséget, amik már kezdtek kókadozni a hűtőmben.
Hozzávalók:
fél pritamin paprika
2 db közepes paradicsom
1 marék bébispenót
2 db pici retekgumó
fél szál halványító zeller (zellerszár)
egy kevés petrezselyemszár (lehet levél is)
2-3 dl házi paradicsomlé (vagy bolti paradicsompüré)
1 kiskanál kurkuma
ízlés szerint só
egy kevés hidegen sajtolt kendermag olaj
pár csepp citromlé
fél marék pirított fenyőmag (elhagyható)
Elkészítés:
Az összes zöldséget megtisztítottam és tetszőlegesen feldaraboltam, majd a többi hozzávalóval együtt a turmixgépbe raktam és jó alaposan megturmixoltam.
Jó étvágyat!