Tegnap a maradék basmati rizshez főztem vadrizst, és hagymás zöldborsót is készítettem, hogy tartalmasabb legyen, de már egy kis nyers salátára vágytam, úgyhogy ma ezt állítottam össze ebédre. Előnye, hogy nem igényel sok időt, pikk-pakk megvan, az íze pedig isteni!
Hozzávalók:
4 db nagy fejes saláta levél (bármilyen más saláta is jó)
5-6 db koktélparadicsom
1 db kisebb kápia paprika (vagy pritamin paprika)
1 db kisebb retek
fél fej kisebb lilahagyma / vöröshagyma
1 marék hántolt napraforgómag
fél marék fenyőmag
pár csepp kendermag olaj
néhány facsarásnyi citromlé
Elkészítés:
A zöldségeket tetszőlegesen feldaraboltam, a magvakat forró serpenyőben megpirítottam (vigyázat, a fenyőmag nagyon könnyen megég), aztán minden alaposan összekevertem. A végén meglocsoltam az olajjal és a citrom levével.
Párolt vadrizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!