Szintén vegán kihívásom első napjának eredménye ez a meggyszósz, amit aznap főtt krumplival ettem, de igazából ez számomra nem új keletű dolog. Gyerekkoromban anyukám rendszeresen készítette ezt a kombinációt, csak akkor még nem vegán formában. Én pedig már akkor is nagyon szerettem azt, amikor a meggyszósz édes-savanykás íze találkozott a sós főtt krumpliéval.
Hozzávalók:
1 kg meggy
ízlés szerint nyírfacukor (meggy savanyúságától függően)
pár ek teljes kiőrlésű liszt
1 dl növényi tejszín (én zabot használtam)
Elkészítés:
A meggyet kevés vízben feltettem főni, aztán a lisztből és a tejszínből habarást készítettem, és kanalanként adagoltam hozzá a meggy vizéből. Pár kanál után hozzákevertem a meggyhez, végül bele adagoltam a cukrot is, és jó alaposan megkavartam még egy párszor.
Jó étvágyat!