Egy karácsonyi sütemény is lehet finom és egészséges, ráadásul könnyen el lehet érni, hogy a megszólalásig hasonlítson arra a megszokott ízvilágra, amit anyáink és nagyanyáink alkottak. Ez a süti ilyen, nagyon finom, ráadásul számomra tényleg hozza az igazi karácsonyi hangulatot. :-)
A szósz hozzávalói:
4 db nagy édeskés alma
1-2 db banán
3 ek őrölt szerecsendió
3 ek őrölt fahéj
150 g aranymazsola
A morzsa hozzávalói:
200 g darált dió
300 g zabpehely
3 ek kókuszolaj
3-4 ek nyírfacukor
2 ek őrölt fahéjElkészítés:
A szószhoz megpucoltam az almákat, feldaraboltam őket és a fűszerekkel, meg a mazsolával együtt közepes lángon feltettem főni egy kevés vízben. Addig a banánt egy villával pürésítettem, majd amikor az alma és a mazsola megpuhult, a szósz picit kihűlt, hozzákevertem a banánt.
A diót összekevertem a zabpehellyel és a fahéjjal, majd hozzáadtam a cukrot és az olajat, majd alaposan összedolgoztam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és az alját beterítettem az almaszósszal, tetejére került a zabpelyhes morzsa. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Jó étvágyat és áldott békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!A receptet itt találtam.