Lassan illene már az ünnepi ételekkel foglalkozni, hiszen jön a Karácsony, de rengeteg étel posztolásával vagyok lemaradva, amiket sorra készítettem el, és csak arra volt idő, hogy pár képet lőjek róluk. Igyekszem bepótolni a lemaradást, hogy aztán tényleg a hónapnak megfelelő receptekkel foglalkozhassak. Most viszont megmutatom, hogy sikerült az az étel, amelyről ugyancsak a kedvenc blogomon olvastam.
Hozzávalók:
10 dkg hántolt földimogyoró
néhány szem aszalt paradicsom
1 db tojás
1 db vöröshagyma
2 ek rizsliszt
kókuszolaj a tepsi kikenéséhez
1-1 kk szárított bazsalikom, kakukkfű, és menta
Elkészítés:
A mogyorót, a felkockázott paradicsomot, a hagymát a zöldfűszerekkel egy késes aprítóban pépesítettem, aztán hozzá adtam a tojást, a lisztet és jól elkevertem. Egy kiolajozott kenyérsütő formában, 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Az eredeti receptben törökmogyoró szerepel, de az nekem épp nem volt, viszont földimogyival is nagyon finom lett. Köretként bazsalikomos spenótos zöldborsó főzeléket ettünk hozzá, amit szintén erről a blogról főztem meg.