Nagyon megszerettem a karfiol és a csicseriborsó kombinációját, de amikor először készítettem így, egy kicsit csípősre sikerült. Amióta gyerekem van, szeretnék az ő kedvében is járni, így igyekszem minél baba barátabb verziójú ételeket készíteni. Így született meg ez a finomság, amelyet két recept felhasználásával alkottam meg, és amelynek nagy sikere lett a lánykámnál is.
Hozzávalók:
1 fej rózsáira és leveleire szedett karfiol
250 g csicseriborsó (előzőleg 12 órára beáztatva vagy konzerv)
1-2 gerezd fokhagyma
csipet őrölt római kömény
egy leheletnyi őrölt koriander
kókusztej
citrom leve
olívaolaj
só
Elkészítés:
Megfőztem a csicseriborsót (a konzervet nem kell), közben a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire raktam, egy kevés olívaolajjal meglocsoltam, és 200 fokon fél óra alatt megsütöttem. Szintén egy kevés olívaolajon megpirítottam az összetört fokhagyma gerezdeket is, és rászórtam a fűszereket. Amikor minden kész lett, alaposan összekevertem, végül botmixer segítségével pürésítettem az egészet, kókusztejjel krémesítettem, a sóval, citrommal pedig beízesítettem.
Jó étvágyat!
A recept inspirációt a jelenleg kedvenc oldalamról, és a 160 grammos szénhidrát diéta című könyvből vettem.