Nem szeretek ételt kidobni, sőt amióta áttértem a növényi étrendre, nem dobtam ki nagyon semmit, és ez nagy örömmel tölt el, ebből is látszik, hogy azóta sokkal jobban figyelek erre. Ilyenkor szoktak születni a legfinomabb kaják, ráadásul ezeket még hamarabb is össze lehet dobni, mint az előre eltervezetteket. Bőven elég csak a képzeletünkre hagyatkozni, így készült ez a krémleves is, ami öt összetevőből, pillanatok alatt kész lett.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db közepes krumpli
1 brokkoli szár + brokkoli alaplé
rizstej (barna rizs főzővize)
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoltam és felaprítottam, először a hagymákat pirítottam meg, majd hozzáraktam a brokkolit és a krumplit is. Amikor megpuhultak, hozzáöntöttem az alaplevet és a rizstejet is, csak egy kis szerecsendióval ízesítettem. Felforraltam, aztán mikor picit kihűlt, leturmixoltam az egészet.
Jó étvágyat!
Tálaláskor tökmagpesztót kevertem bele. A pesztóhoz ledaráltam egy marék tökmagot, sóval, szárított bazsalikommal, és egy kis fokhagymával ízesítettem.