Lassan beköszönt a Karácsony! Engem legalábbis rettentően elkezdett izgatni a dolog, és nagyon különlegesre tervezem. Egyrészt azért, mert a kislányom már van annyi idős, hogy elég sok mindent felfogjon belőle, másrészt pedig életemben először vegán menüt is készítek. Rettentően izgalmas lesz, tekintve, hogy eddig még soha nem csináltam ilyet!
Lehet kapni a boltokban mézeskalács fűszerkeveréket, de nekem nem volt épp kéznél, amikor annak a sütőtök tortának az elkészítéséhez kellett volna, amit a napokban alkottam. Gyorsan neki is álltam keresgélni, és pillanatok alatt megcsináltam a házi verziót, ami sokkal intenzívebb lett, mint a boltiak.Hozzávalók:
1 ek őrölt zöld kardamom
1 kk őrölt ánizs
2 ek őrölt fahéj
1 ek szegfűbors
1 ek szegfűszeg
1 ek őrölt gyömbér
fél kk szerecsendió
Mindent alaposan elkevertem, és csatos üvegbe töltöttem.
Jó étvágyat!
Az életmentő receptet itt találtam.