Most már minden nap azt csinálom, hogy előre sütök-főzök, főleg az uzsonna részét készítem így elő, úgyhogy nagyon jó tud lenni, amikor a gyerek ebéd utáni alvás ideje alatt nem kell csörömpölnöm a konyhában. Ilyenkor van énidő, és tudok kicsit pihenni is, főleg akkor, amikor előzőleg ilyen villámgyors ételeket tudok elkészíteni, mint ez.
A recept ötlet azért nagyszerű, mert kevés összetevőből áll, és nem kell sokat szobrozni a konyhában, úgyhogy többször el fogom még készíteni. Az arányokat nem tudtam, így magam kísérleteztem ki, de ahhoz képest egyáltalán nem lett rossz, hogy először csináltam.
Hozzávalók:
250 g kukoricadara
30 dkg meggy (lehet még több)
1 marék mazsola
bármilyen édesítő (nekem most agavé szirup)
Elkészítés:
A kukoricát feltettem főni kb. négyszeres mennyiségű vízbe. Beleszórtam a mazsolát, az édesítőt is bele tettem, és 20-30 perc alatt folyamatos kevergetés mellett sűrű masszává főztem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, és ráöntöttem a masszát, majd rászórtam a meggyet. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöttem, végezetül miután kihűlt, felszeleteltem.
Jó étvágyat!
Az inspirációt innen vettem.