Sajnos már a díszítésre nem maradt idő, pedig milyen jól festene ez az étel körteszeletekkel és megszórva valamilyen olajos maggal, de hát éhesek voltunk, és mind befaltuk! Ismét improvizáltam, és megalkottam ezt a fantasztikusan finom reggelit a kislányom legnagyobb örömére.
Előző napról maradt egy kis mandulakrémem (darált mandula + víz), és mindenképp fel szerettem volna használni, úgyhogy ehhez kerestem még alapanyagokat. Glutént sem nagyon akartam enni, így a hajdinára esett a választásom, amivel az íze miatt elég sokáig hadilábon álltam. Lassan kezdem kitapasztalni, mit és hogyan lehet belőle készíteni, így sikerült kikísérleteznem ezt a finomságot is.
Hozzávalók:
2 marék hajdina
1 db körte
fél marék aszalt datolya
egy kevés darált mandula + víz
1 ek őrölt lenmag
1 kk fahéj
Elkészítés:
A hajdinát alaposan átmostam, leszűrtem, majd kb. 20 perc alatt teljesen puhává főztem a datolyával együtt. A körtét meghámoztam, felkockáztam, és egy villával pépesre törtem. Az összes hozzávalót összekevertem és már tálaltam is. Másnap párolt almát is adtam hozzá (Update: 2. kép).
Jó étvágyat!