Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Új tervek az étkezésemben

2020. október 25. - S.Viendo

Újabb változtatásokat szeretnék eszközölni az étkezésemben, méghozzá jó pár dolgot el szeretnék hagyni, vagy ha lehet, minimálisra csökkenteni a fogyasztásukat. Ezzel egy időben pedig egyre több mindennel fogok megismerkedni, szem előtt tartva az egészséget, a praktikusságot és az idő megtakarítást.
pc78ox8xi.jpg

Húst, tejterméket, és tojást már egy ideje nem fogyasztok, viszont akadt még pár élelmiszer, melyet ki szeretnék iktatni az étrendemből és ki is fogok. Az első és legfontosabb a glutén, ami úgy tűnik, hogy problémát okoz nálam, a második az étolaj, a harmadik pedig a szója.

Úgy érzem, a glutén elhagyása lesz a legnehezebb számomra, hiszen ebből napi szinten fogyasztok, és még nem ismerek minden alternatívát, amellyel pótolni tudnám. Hidrogénezett napraforgóolajat már régóta nem használok, helyette próbálok hidegen sajtolt olajokat fogyasztani.

Ha egy mód van rá, akkor ezekből is minimálisat szeretnék felhasználni, és ha lehet, sokkal ritkábban, mert egyrészt feldolgozott élelmiszerek ezek is, másrészt sokkal természetesebb úton jutok hozzájuk az olajos magvak által. Ezeket a magvakat a fogszabályzó miatt nem tudnám elfogyasztani, de szerencsére van egy remek kis darálóm, melynek segítségével könnyedén por állagúra őrölhetek bármit.

A szóját nemrég próbáltam ki, annyira nem barátkoztam össze vele, és endometriózisban állítólag nem is tesz jót, úgyhogy nem fogom bánni, ha egyáltalán nem eszem, vagy csak nagyon ritkán.

Ezek most a tervek, hogy hogyan fogom véghez vinni, még nem tudom, mert a szója kivételével eddig napi szinten használtam belőlük, de ha az állati eredetű élelmiszereket el tudtam hagyni, akkor ez sem lesz akadály!

Kép forrása: clipart-library.com

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr6716257632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása