Ez a második próbálkozásom a tofuval, és be kell, hogy valljam, iszonyatosan jól sikerült. Igaz, állt egy napot a hűtőben, mire megkóstoltam a pörit, de mondhatjuk, hogy legalább összeértek az ízek. :-) Nagyon jól jött a foghúzás után egy nappal, mert alig kellett rágni, de mégse folyadékot öntöttem az arcomba. A recept nagyon egyszerű, és a tofu miatt az étel pillanatok alatt elkészül, mert nem igényel annyi időt, mint a húsos verzió!
Hozzávalók:
1 kocka tofu
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes paradicsom
1 kápia paprika
só, bors
1 tk őrölt pirospaprika
olívaolaj
Elkészítés:
A tofuból kipréseltem a vizet, és felkockáztam. Egy kevés olajon pirítani kezdtem a felaprított vöröshagymát, és fokhagymát, majd megszórtam pirospaprikával és rádobtam a tofut is. Pár percig pirítottam, végül bele tettem a feldarabolt paprikát és paradicsomot is. 10 percig forraltam, ekkor a zöldségek már levet eresztettek, utána elzártam alatta.
Durum tésztával tálaltam, és savanyúsággal ettem.
Jó étvágyat!