Sosem sütöttem még hüvelyesből fasírtot, ráadásul nem gondoltam, hogy ennyire laktató is lesz! Most éppen itt volt az ideje kipróbálni, úgyhogy a 24. napon nekiálltam és mennyire jól tettem! Bármilyen főzelékhez feltétként tökéletes, vagy falafel helyett nyers zöldségekkel és vegán majonézzel is isteni finom!
Először nem akart összeállni, és majd két órát sütöttem, de ez az én hibám volt, mert a lencséről nem öntöttem le a vizet, pedig sok volt rajta. Amúgy a recept tökéletes és nagyon finom, ízes étel kerekedett ki belőle, jó pár napig ettük.
Hozzávalók:
10 dkg köles
10 dkg vörös lencse
10 dkg meghámozott, kockákra vágott krumpli
10 dkg őrölt napraforgómag
1 nagy fej felkockázott vöröshagyma
3 db babérlevél
6 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint só, bors
2 ek őrölt pirospaprikaElkészítés:
Miután a vörös lencsét és a kölest alaposan átmostam, feltettem főni őket külön-külön lábosban, egy csipet sóval, és kétszer-háromszor több vízben. Amikor a lencse már majdnem megpuhult, hozzáadtam a krumplit, beletettem a babérlevelet, és az egészet együtt puhára főztem.
A hagymát egy kevéske olajon üvegesre pirítottam, és összekevertem a kölessel, a krumplis-lencsés masszával, és a napraforgómaggal. Hozzátettem a petrezselymet, a fűszereket, és miután jól összekevertem az egészet, betettem egy olajjal vékonyan kikent sütőformámba, és elkezdtem sütni.
Nem tudtam, meddig és milyen hőfokon süssem, úgyhogy a 200 fok mellett döntöttem, de mivel sok víztartalma volt, sajnos nem sült meg rögtön. Legközelebb figyelek erre és gondolom fele ennyi idő alatt kész lesz. :-)
Jó étvágyat!
Az eredeti receptet itt találtam.