A tökfőzeléket egy időben nem szerettem, aztán egyszer apukám főzött egy nagyon finom ízes verziót és azóta nagy tökfőzelék rajongó lettem. Akkoriban persze nem vegán formában ettük, de én most megalkottam a teljesen növényi változatát, ami nekem visszaadta ugyanazt az ízt.
Hozzávalók:
1 kg főzőtök
1 db vöröshagyma
1 nagy csokor kapor
1 ek őrölt pirospaprika
néhány ek liszt
só ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát feldaraboltam és elkezdtem az olajon pirítani, addig a tököt lereszeltem, majd a hagymához kevertem, és megszórtam pirospaprikával és sóval. 10 perc után rádobtam a felaprított kaprot is, végül a hozzá szórt liszttel sűrítettem be.
Jó étvágyat!
Látható, hogy nagyon gyorsan megvan! Önmagában, kenyérrel is isteni, de bármilyen fasírt kísérője is lehet.