Attól tartok, amíg a napi menük írása tart, addig nem sok időm lesz a receptek írására, de igyekszem mindig behozni a lemaradásomat! Ahogy a kihívás 22. napján említettem, improvizáltam egy ebédnek való ételt, és nem kellett csalódnom, mert amellett, hogy gyorsan kész volt, egyszerűen nagyszerű lett!
Hozzávalók:
1 db nagyobb sárgarépa
fél kg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
250 g vörös babkonzerv
olívaolaj
szárított bazsalikom és oregánó
só, bors ízlés szerint
3 db közepes paradicsom
1 kis paradicsomsűrítmény konzerv
esetleg házi paradicsomlé
Elkészítés:
A felkockázott hagymát olívaolajon pirítani kezdtem, majd hozzádobtam a felkarikázott sárgarépát, és addig pároltam, míg meg nem puhultak. Ezután következett a felszeletelt gomba, amit magas hőfokon sütöttem át, és mikor elkezdte a levét kiereszteni, rádobtam a feldarabolt paradicsomokat is.
Pár perc alatt összefőztem a zöldségeket, aztán beleraktam az átmosott és lecsepegtetett babot és a paradicsompürét is. A legvégén fűszereztem az ételt, és hagytam egyet-kettőt rottyanni, végül elzártam alatta és ráraktam egy fedőt.
Jó étvágyat!
Növényi parmezánnal szórtam meg és teljes kiőrlésű durum tésztát főztem ki mellé.
UPDATE!
2020.11.09.
Hasonló ételt készítettem, csak ez leginkább maradékok felhasználásával készült, és isteni finom lett!
Hozzávalók:
1 db szárzeller
maradék negyed lilahagyma
1 db (és egy maradék fél) közepes paradicsom
1 konzerv fehérbab
1 kis üveg aszalt paradicsom fűszeres olaja (nekem Tesco Finest)
1 db vöröshagyma
1 konzerv csiperke gomba
pici pirosarany (nem volt paprikám)
maradék házi paradicsomlé (helyette lehet bolti paradicsompüré + víz)
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az aszalt paradicsom olaján megdinszteltem a hagymákat, és rádobtam a felaprított zellert, a paradicsomokat is, majd felöntöttem a paradicsomlével. Amikor minden megpuhult, rádobtam a gombát, és pár percig még összefőztem őket.
A babbal, és kifőzött teljes kiőrlésű durum tésztával tálaltam, a végén pedig Violife növényi sajtot reszeltem rá, egy kis ketchuppal locsoltam meg.
Jó étvágyat!