Ma több napra előre dolgoztam a konyhában, így picit tovább voltam ott, mint szoktam, de a végeredményre büszke vagyok, mert legalább négyféle ételt sikerült elkészítenem egy délelőtt alatt.
A reggeliről most szándékosan nem készítettem képet, mert pár napja már szinte mindegyik ugyanúgy néz ki, de azért mindenképp megírom, hogy miből állt.
REGGELI: Fahéjas-körtés-almás zabkása dióval és lenmaggal
Megint kaptam sárgadinnyét, amit nagyon imádok, ezért úgy döntöttem, hogy ma ezt fogjuk eliszogatni ebéd előtt.
TÍZÓRAI: Banános-sárgadinnyés-spenótos smoothiAhogy említettem, ma többféle ételt készítettem, köztük az első helyen szerepelt ez a fogás, amelyet egyáltalán nem tartott sokáig elkészíteni. Meggyorsította a dolgot az is, hogy nem néztem hozzá receptet, elengedtem a fantáziámat és improvizáltam.
EBÉD: Paradicsomos-gombás, amolyan bolonyai ragu babbal, sárgarépával és teljes kiőrlésű durum tésztával, növényi parmezánnal megszórvaSokáig eltelített, nem is kellett kapkodnom a következő étkezéssel, úgyhogy szép nyugodtan készítettem el a nyers zöldségekhez a következőket.
UZSONNA: Házi teljes kiőrlésű magos kenyér, csicserihummusszal, olajbogyóval és nyers zöldségekkel (fejes saláta, kápia paprika, koktél paradicsom, lila hagyma, kígyóuborka)A biztonság kedvéért vacsira is felkészültem, de iszonyatosan jól laktam a mai eddigi menümmel, úgyhogy nem volt rá szükség, hogy egyek még valamit. Egy vegán tökfőzeléket dobtam még össze, és van pár tegnapi maradék a hűtőben, szóval a következő napokban nem lesz szükség arra, hogy sok időt eltöltsek a konyhában.
Van bőven tennivaló, úgyhogy nem is bánom, bár amikor ott vagyok és alkotok, szinte szárnyalok! :-)
Ja és a négy étel, ami ma délelőtt készült, számszerűsítve ezek voltak:
1. A gombás bolonyai tésztás ebéd
2. Teljes kiőrlésű magos kenyér sütése
2. Csicseri hummusz készítés
3. Tökfőzelék