Napról napra jobb a fogam, legalábbis egyre könnyebb a rágás és az evés, igaz persze az is, hogy már három nap telt el a foghúzásom óta. Ettől függetlenül szoktam smoothi-t, vagy levest készíteni, de ma más miatt is serénykedtem kicsit a konyhában. Tettem-vettem, főztem, de a receptek posztolásával kicsit megint elúsztam, amit előbb vagy utóbb feltétlenül pótolok! Most viszont lássuk a mai napi menümet az új képekkel!
A szilvára most nagyon rá vagyok kattanva, pedig még nincs is igazán szezonja, én mégis szereztem be pár szemet, mert egyszerűen imádom fahéjjal és dióval enni.
REGGELI: Fahéjas-diós-szilvás-banános zabkása lenmaggalKis idő múlva jöhetett a smoothi, amibe megint raktam zöld levelest, zöldséget és gyümölcsöket is. A zeller és az alma préselt lé formájában került bele, ezt anyukám készítette.
TÍZÓRAI: Spenótos-almás-zelleres-sárgabarackos smoothi
A tegnapi ebédbe dobtam pár avocado kockát nyersen, és ez fel is dobta ezt a fogást. :-)
EBÉD: Lencse dahl barna rizzsel és avocadovalUzsira megettük a maradék almás-mandulás-banános sütiket.
Estére főztem babot de végül a karfiolból készült fogást ettük meg, mert az lett előbb kész, és a babból még nem döntöttem el, hogy mi lesz.
VACSORA: Karfiol pörkölt, teljes kiőrlésű lenmagos zsemlével és házi csemegeuborkával Azt hiszem ez igazán egy tisztességes menü volt, habár már kicsit hiányoznak a ropogós nyers zöldségek és szendvicskrémeim. Hamarosan talán majd ráveszem magam ezekre is, de még nem mertem jobban erőltetni az erőteljesebb rágást.
Nemsokára visszatér minden a normális kerékvágásba, már ami a nyers ételek, és olajos magok evését illeti, legalábbis egy időre biztosan...