Imádom a zöldségkrémeket, mert nagyszerű ízük van, és roppant egészségesek is! Sokfélét készítettem már, de csak most kezdtem el posztolgatni őket a blogon. Így került fel a céklakrém, ami bár nem az én találmányom, de nagyon finom lett, és most a padlizsánkrémem receptjét is meg szeretném osztani.
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy padlizsán
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában elnegyedeltem, és 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin 10-15 perc alatt megsütöttem. Egy serpenyőben az olajon a felkockázott vöröshagymát, és a széttört fokhagymát pirítani kezdtem. Amikor elkészültek a padlizsánok és picit kihűltek, lehúztam a héjukat, feldaraboltam őket, majd a hagymához adtam. Sóztam, borsoztam, végül pedig botmixerrel pürésítettem az egészet.
Jó étvágyat!