Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Vegánnak kéne lennem?

2020. június 29. - S.Viendo

Már sokszor gondoltam rá, hogy el kéne engednem ezt az állati eredetű vonalat, - habár már így sem sok húst eszem, szinte csak halat, és tojást, de most úgy érzem, el tudnám hagyni ezeket is.
1571864.jpg

Kép forrása: clipart-library.com

Persze először biztosan hiányozna az ízük, de szerintem ez is csak megszokás kérdése, és rengetegféle ízzel lehetne helyettesíteni, mert szerencsére hatalmas választék van növényekből. Egy korábbi posztomban úgy véltem, szükségem van a húsra csak mértékkel, ám azóta valami megváltozott.

Nem tudom mi, talán fokozatosan érlelődött bennem a gondolat, hogy amit (t)eszek, az nem helyes, mert eszembe jut, hogy egykor az állatok is érző, lélegző lények voltak. Biztosan a növények is éreznek, és lélegeznek, hiszen ők is élnek, de nekik nem kell a vérüket ontani...

Most már nagyjából ismerem az összes zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, magvat és tudom is, hogy mit mivel érdemes párosítani. Igazából annyi a dolgom, hogy egy rendszert alakítsak ki, ami alapján a lehető legváltozatosabban tudom majd elkészíteni az ételeket.

Ha belevágok a vegánságba, megpróbálok kitartó lenni benne, és igyekszem majd minden fontos dolgot dokumentálni ezzel kapcsolatosan. Úgy gondolom, elindulni ezen az úton mindössze elhatározás kérdése, utána pedig már csak tartani kell az étrendet.

Öt hónapja változtattam az életmódomon úgy, hogy először az étrendemet reformáltam meg, innen már szerintem nem sok választ el a vegánságtól.

Drukkoljatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr5415972802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása