Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Kell nekem a hús?

2020. április 06. - S.Viendo

Most ezen filóztam, hogy tulajdonképpen szükségem van-e a húsra, tartalmaz-e olyan összetevőt, úgy értem vitamint, ásványi anyagot, amit más élelmiszerek nem.
sassage4.GIF

Persze nyilván ez attól is függ, milyen fajta állat húsáról is van szó, azaz hogy ehhez csirkét, pulykát, marhát, disznót, vagy esetleg valami mást kellett levágni. Manapság már simán utána lehet ennek nézni az interneten, meg lehet kérdezni egy szakértőt, de én úgy vagyok vele, hogy a szervezet majd úgyis jelez.

A vegánok biztosan elszörnyednek hogy ezt ilyen nyersen leírtam, mert jómagam is elutasítom az állatkínzást, és ellene vagyok minden ilyen és ehhez kapcsolódó dolognak. No persze lehet azon vitatkozni, ki mit tart állatkínzásnak, vagy esetlegesen az állatok kihasználásának. Alapvetően úgy gondolom, hogy azzal még önmagában nincs gond, ha egy haszonállatot direkt arra a célra tenyésztenek, hogy megegyék, csakis szigorúan, mindenféle kínzás nélkül. Amikor belegondolok, a szívem mélyén érzem, hogy ez nem teljesen helyes és sajnálom őket, na de az oroszlán is elkapja a gazellát, nem?

Tudom, tudom, ő ragadozó, és egy állat, állati ösztönökkel, és valószínűleg nem élné túl ha csak növényt enne, de abba is gondoljunk bele, hogy az ember viszont igen, ráadásul mi mindenevők vagyunk. Igaz, hogy az emberiség sajnos elment a túlzott húsfogyasztás irányába, és valószínűleg nem lenne annyi megbetegedés, ha a növényfogyasztásunk dominálna inkább, sőt az tenné ki az étkezésünk legalább 70%-át.

Ha nem kellene annyi állatot tenyészteni, nem kéne annyi erdőt kivágni, nem kellene annyi takarmánynövényt sem termeszteni a számukra. Nem lenne annyi gyár vagy ipartelep, ahol manapság tonnaszám dolgozzák fel a húsokat. Nem lenne annyi tejtermék sem, amiről időközben kiderült, hogy valójában a szervezetünknek nincs is rá szüksége. Szóval ha hagynánk ezt, vagy legalább kicsit pihentetnénk a dolgokat, nem lenne következménye, aminek szintén nem lenne hatása másra, tehát helyreállna végre a rend a világban, és gördülékenyebb lenne a körforgás is.

Sok a ha, de igazából csak végig kéne gondolni, mi történik onnantól kezdve, hogy az említett fázist kihagyjuk. Mindössze azt akarom ezzel mondani, hogy jobbá tehetnénk a világot a gyerekeink és az unokáink számára, hogy egy élhetőbb, és ne egy teljesen kimerült Föld nevű bolygót hagyjunk itt nekik. Ám visszakanyarodva a bejegyzés címére, szerintem tehát kell a hús, - nekem is -, de csak ritkán és mértékkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr7015595082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása