Nagyon úgy fest, hogy mostanában ráálltam az édességek alkotására is, de őszintén szólva nem bánom és a családom sem, ráadásul megéri nekik készíteni, mert rendkívül hálásak érte. Ez már a harmadik féle golyós édesség itt a blogon, amelyben nincsenek egészségtelen alkotó elemek, villámgyorsan elkészíthető és rendkívül finom is!
Hozzávalók:
200 g datolya
3 ek krémes mogyoróvaj
3 ek kókuszolaj
40 g kókuszreszelék
125 g zabpehely
40 g mazsola
20 g pekándió
1 ek chiamag
20 g puffasztott amarant
1-1 csipet só és bors
Elkészítés:
A datolyát egy 100 ml vízzel teli lábasba tettem, lefedtem, felforraltam és 2 percig pároltam, majd levettem a tűzről és hagytam pihenni minimum 5 percet. Hozzáadtam a mogyoróvajat és simára kevertem, ezután a többi hozzávalót is beleöntöttem. Jól összedolgoztam az egészet, és a masszából egyforma méretű golyócskákat formáztam, amiket tányérra tettem és tálalás előtt hagytam pihenni 1 órát.
Jó étvágyat!
A golyók légmentes edényben 5 napig is elállnak a hűtőben.
Most vettem észre, ahogy a receptet olvasom, hogy véletlenül kihagytam belőle 3 evőkanálnyi napraforgómagot, de enélkül is nagyon finom lett.