Ezek a kis kekszek gyorsan elkészülnek és az összeállításuknál sem kell sokat vesződni velük. Ugyanabból a szakácskönyvből sütöttem, mint a korábban alkotott répás-banános kekszeket. A színük a kakaóportól ilyen sötétbarna, de el lehet készíteni ugyanolyan mennyiségű csokoládépasztillával is.
Hozzávalók:
50 g darált mandula
165 g krémes mogyoróvaj
55 g aranymazsola
40 g kókuszreszelék
1 tk vaníliakivonat
2 ek juharszirup
1 csipet só
2 ek zabpehelyliszt
25 g kakaópor
Elkészítés:
A mazsolát botmixerrel pépesítettem, és egy kicsit meg is puhítottam forró vízben. Minden hozzávalót alaposan összekevertem, majd kis golyócskákat formáztam. Ezeket óvatosan lelapítottam, végül egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és 160 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem. Amikor kész lettek, kivettem a kekszeket a sütőből, átpakoltam őket egy tányérra, és hagytam, hogy kihűljenek.
Jó étvágyat!