Ez egy nyers, majdnem vegán recept, de ki akarok kísérletezni és próbálni majd egy teljesen vegán verziót is. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, azaz hogy nem tartalmaz sok összetevőt és így is nagyon finom. Én rozsos kenyérre pakoltam, és főtt tojással, kígyóuborkával, koktélparadicsommal, újhagymával fogyasztottam.
Hozzávalók:
2 db cékla
kb. 2-5 centis torma darab
néhány kanál vegán majonéz
só ízlés szerint
Elkészítés:
A céklákat és a tormát megpucoltam, megmostam, és sajtreszelőn lereszeltem, majd összekevertem a majonézzel, végül megsóztam.
Jó étvágyat!
A nyers tormával vigyázni kell, mert rendkívül erős, csípős az aromája, és a vöröshagymához hasonlóan nem csak evés, de még reszelés közben is képes könnyeket csalni a szemünkbe. A salátába csak annyit érdemes rakni, amennyi még nem lesz túl zavaró, és még ehető az étel. Én szeretem a csípőst, úgyhogy bevállaltam az öt centis tormadarabot.
Kép egyelőre nincs, pedig olyan gyönyörű színe lett!