Hogy mennyi köze van a receptemnek a kínai éttermekben felszolgált tésztához, azt nem tudom, mindenesetre én elkészítettem a saját verziómat. Ebben a zöldségek dominálnak inkább, és a tésztát nem öntöttem úgy nyakon a szójaszósszal, ahogy szokták.
Hozzávalók:
15 dkg zöldborsó
5 db kisebb sárgarépa
3 db közepes vöröshagyma
1/8-ad lilakáposzta
1/8-ad fehérkáposzta
250 g spagetti tészta
szójaszósz
só
olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam, majd vékony szeletekre vágtam, kivéve a sárgarépát, mert azt felkarikáztam. Egy wok-ban olívaolajat hevítettem, és megsütöttem rajta a hagymát, a sárgarépát, és a káposztákat, aztán felöntöttem egy kevéske vízzel. Hagytam párolódni az egészet, hadd puhuljanak meg a zöldségek, utána a zöldborsót is beletettem, és addig főztem, míg kissé ráncos nem lett. Ezután levettem a fedőt, megsóztam, és hagytam, hogy teljesen elpárologjon a leve.
Közben elkezdtem egy serpenyőben a tésztát olívaolajon pirítani kis adagokban. Mindig mikor megsült egy adag, kivettem, és beleraktam a következőt. Amikor mind megsültek, visszatettem őket a serpenyőbe, felöntöttem vízzel és a szójaszósszal, majd letakartam egy fedővel. Magas hőfokon kezdtem főzni, majd felforraltam, és vártam, amíg a tészta teljesen meg nem puhult, addigra el is főtte a levét.
Ekkor hozzáadtam a zöldségekhez, és jól összekevertem, utólag is raktam hozzá egy kis szójaszószt.
Jó étvágyat!