Megint egy recept jön. :-) Valami gyorsat és finomat akartam készíteni, amiből a lányom is tud enni, aki egyébként szerencsére igen jó evő és imádja, ha valami új, és kicsit pikánsabb ízt kóstol.
Így esett a választásom erre a receptre, amit egy könyvben olvastam, viszont megtaláltam az interneten is. Szokásomhoz híven egy kicsit átdolgoztam, de így is nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
2 ek friss gyömbér
1 kk koriandermag
30 dkg zöldbab
6 db koktélparadicsom
fél citrom leve
só, bors
Elkészítés:
Egy lábasban felhevítettem az olívaolajat, közben lereszeltem a gyömbért és az olajhoz adtam az őrölt koriandermaggal együtt. Pár percig pirítottam, majd hozzádobtam a zöldbabot, sóztam, borsoztam és miután a bab megpuhult, hozzáadtam a felezett koktélparadicsomokat is. Miután a paradicsom levet eresztett, felöntöttem az egészet egy kis házi készítésű natúr paradicsomlével, és így pároltam tovább pár percig. Később levettem a fedőt, és hagytam, hogy lassan elpárologjon a lé egy része. Kifacsartam egy fél citromot, és beleöntöttem, elkavartam a levét.
Bulgurt főztem hozzá, és így lett egy finom, laktató főétel belőle. :-)
Jó étvágyat!