Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Kutyák, farkasok, anime-k

2020. március 26. - S.Viendo

Mit csináljunk, mikor be vagyunk zárva otthon? Nézzünk egy jó kis anime-t!

gng_groupimage.jpg

Sosem néztem ilyeneket, egyetlen sorozat kivételével, és ez az Ezüst Nyíl című kutyás sorozat volt, amelyet gyerekként milliószor meg tudtam nézni. Az Ezüst Nyíl eredeti címe Ginga Nagareboshi Gin, egy Japán Manga, amit 1983-1987 között alkottak. Összesen 18 Manga született a történetről, míg az Anime változat 21 részes sorozattá állt össze. Az Anime filmsorozat változat 1986 szeptember 22.-én került a TV képernyőkre Japánban. A Manga alkotója Yoshihiro Takahashi, a sorozat rendezője pedig Tomoharu Katsumata volt.

Forrás: https://www.facebook.com/GNGHungary/

Ez nem egy egyszerű gyerekmese, hanem elég véres, valósághű, komoly mondanivalókkal rendelkező művészi alkotás. Még VHS kazettán néztük a barátnőmnél, neki volt ugyanis meg a teljes sorozat. Számtalanszor megnéztük már, ezért kívülről tudtuk a szöveget, a szereplőket, a zenéket.

ngleiras.PNG
Forrás: https://animegun.hu/ginga-nagareboshi-gin-1986/

Amit most nézek, az a Wolf's Rain, ami egy másik japán animesorozat, amelyet Nobumoto Keiko írt és a Bones készített Okamura Tenszai rendezésében. Az animét 2003. január 3-án kezdte sugározni a Fuji TV és ez év július 29-én fejezték be a 26. résszel. 2004 telén megjelent egy 4 részes OVA és a manga befejezése is ez idő tájra tehető.

Az anime egy apokaliptikus jövőben (vagy a múltban) játszódik. A városok nyomasztóak, az emberek egyre fogynak. Egy prófécia szerint a világvége közeledik és akkor elérkezik a Földre a Paradicsom, az utat pedig csak a farkasok találhatják meg. Farkasokat azonban hosszú ideje nem láttak, kihaltnak hiszik őket, mert régebben vadásztak rájuk, mivel úgy hitték, hogy ők hozzák el a világvégét. Pedig az emberek között élnek, emberalakot öltve élnek a túlélésért.

A történet egy fiatal farkasfalkáról szól. Kiba, Tsume, Toboe, Hige és Blue (aki a történet közepe fele csatlakozik a falkához) elindulnak megkeresni a Paradicsomot és időközben egyre inkább összeszoknak. Az útjuk során rengeteg kalandba keverednek és találkoznak az alkímia leányával, Chezával, akit a Nemesek alkottak holdvirágból.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Wolf’s_Rain

Szeretem az állatokat, ezért a róluk szóló filmeket, rajzfilmeket, animációkat is, és ahogy a japánok ábrázolni tudják őket, az valami csodálatos! Szemet gyönyörködtetők a rajzok, fantasztikus a történet, az egész világuk elvarázsol, pláne ha ezek egyszerre jelen vannak. Néha érdemes ilyeneket is nézni, legalább 1-1 részt, melyeknek hossza nem több 20 percnél.

wolfs_rain_deskop_by_wolfs_rain_fans.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr9915559104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása